Mycket goda övningsområden

Fullerö GK är en stadsnära golfbana – cirka 6 km från Västerås centrum. Förutom 18-hålsbanan finns en 9-håls närspelsbana – hålen är 70–120 meter långa – och ett fantastiskt klubbhusområde med väl tilltagna övningsområden.

Närspelsbanan ger Dig ett utmärkt tillfälle att träna grunderna om Du är nybörjare och att finslipa närspelet om Du är etablerad spelare. Träningsmöjligheterna är utmärkta. Vi har två puttinggreener, chippinggreen, tre övningsgreener för pitchar och wedgar samt en range med infravärme, tak och belysning samt bunker.

Är Du fullvärdig medlem eller vardagsmedlem i Fullerö har Du även tillgång till Torshällas 18-hålsbana.

För den som vill utvecklas som golfare, njuta av sin sport, prioriterar närhet och hög tillgänglighet till en trevlig och omväxlande bana med höga naturvärden är Fullerö GK troligen Västmanlands bästa val.

Drivingrangen
På rangen finns 13 pallar under tak med belysning och infravärme samt ett antal pallar utan tak. Du kan använda bankkort eller rangekort.
(Solo-)rangekortet köps i shopen för 50 kronor. Ladda därefter kortet med valfritt antal hinkar och spara på affären.
I varje hink ryms 30 bollar – 150 kr 11 hinkar, 300 kr 23 hinkar, 450 kr 35 hinkar, 600 kr 48 hinkar.

Närspelsbanan
Närspelsbanan ger Dig ett utmärkt tillfälle att träna grunderna i golf om Du är nybörjare eller att finslipa närspelet om Du är etablerad spelare. Hålen är från 70 m till 120 m.

Puttning och chippträning
Puttning och chippning tränar du hos oss på en stor putting- och chippgreen mellan klubbhuset och startkuren. Dessutom kan du jobba med puttern på en lite mindre green intill startkuren och 1:ans tee.

Pitchträning
Pitchtränar gör du hos oss på området närmast utanför parkeringen – vid infarten. Du tar med egna bollar och övar i lugn och ro de viktiga inspelen från 40-80 m mot tre små målgreener. Läget garanterar omvärldens säkerhet.

Övningsbunkrar
ÖvningsbunkrarVi har två bunkrar att öva från. Övningsbunker 1 är belägen längst bort på rangen mot korthålsbanan. Övningsbunker nr 2 finns på rangens bortre sida.
1:an ligger bekvämt till för uppvärmningen inför spel, 2:an är till för den lite mer mångfacetterade träningen, till exempel den ädla konsten att chippa/pitcha över en bunker från gräsområde.

Pay & play
Även Du som int
e är medlem i någon golfklubb erbjuds möjlighet att prova på spelet. Allt Du behöver göra är att lösa greenfee samt att gå tillsammans med en spelare som har minst Grönt Kort. Detta för att säkerställa att du inte blir en fara för dig själv, en medspelare eller för banan. Normalt är det inte så svårt att hitta någon sådan spelare i närheten av korthålsbanan, om du bara tar mod till dig och ställer frågan.

Klubben har tecknat försäkring mot eventuella olyckor. Spela så många varv du orkar.

Övningsområden, uppdaterad: 2017-04-26 10:34:10