JSM lag stor succé 2018 – mycket beröm

Som ni säkert både hört och märkt hade vi på Fullerö GK i månadsskiftet augusti - september Sverigefinalen i Junior-SM för klubblag där Sveriges 16 bästa juniorlag deltog. Vi stängde banan under torsdag till söndag så tack för er förståelse för detta och jag hoppas ni utnyttjade vårt klubbsamarbete med Torshälla GK och Arboga GK.  Vi informerade löpande på hemsidan under helgen och till slut gick Lidingö GK, Gävle GK, Hills GK och Landeryds GK vidare finalen som spelas i Spanien.
Tävlingen var en stor succé och vi fick väldigt mycket beröm för banan och hur vi genomförde tävlingen tack vara så många frivilliga funktionärer. Detta kommer med säkerhet att ge eko i Golfsverige. Jag  kan inte låta bli att skicka med några av de kommentarer vi fått per mail och facebook. (se nedan). Det är kul med juniorgolf.

Åke Westman, Tävlingsledare

Henrik Staff, Halmstad GK:
Tack Fullerö GK för en trevlig och rolig bana. Grym service och härligt bemötande av klubbens funktionärer och tävlingsledning.

Ralf Ekvall, Vasatorps GK
Ni ska ha ett stort tack för väl genomförd tävling. Helt otroligt bra arrangerat och hälsa alla funktionärer och tävlingsledningen att dom gjorde ett väldigt bra jobb på alla nivåer.
Personligen har jag varit runt på hur många tävlingar som helst i år men jag kan utan problem konstatera att er tävling var helt i en egen klass.

Thorsten Hellmark, Tour Director, Svenska Golfförbundet
Stort tack för bra samarbete med dig och dina entusiastiska funktionärer!

Österåkers GK
Stort tack till alla funktionärer för ett mycket trevligt bemötande på Fullerö GK.

Daniel Rosendahl, ansvarig juniortävlingar, Svenska Golfförbundet
Tack för ett fint arrangemang och att ni ville ha tävlingen!

Bino Rindestig, Gävle GK
Tack Fullerö GK för en bra genomförd tävling, en fin bana och fantastiskt värdskap hos samtliga funktionärer.

Det hände Juniorerna 2017

Ännu en lyckad tävling för Linn

Linn Forsmark, Fullerö GK´s mest lovande junior lyckades fantastiskt på Skandia Tour Future omgång 4 som spelades på Waxholms GK 29-30 juli 2017. Första rundan var OK men några bogies för mycket så det blev +5 (78) men sen vaknade Linn till ordentligt. Andra rundan -1 (72) med 5 birdies. Som ni kan se nedan så var tredje rundan otroligt stark med 2 birdies och resten par så det blev -2 (71), inte en enda bogie ! Enligt Linn själv gjorde hon inte ett enda misstag ! En 2:a plats i denna konkurrans är mycket imponerande och framför allt att Linn spelade bättre och bättre för varje runda. Linn sänkte sitt HCP från 4,0 till 3,2 på denna tävling. Vann gjorde Vendela From från Lidingö GK med -2 (74-72-71).

 

I faktarutan nedan kan ni se att Linn nu är rankad 1:a i Västmanland bland flickor 18 år och hon jobbar sig uppåt i alla kategorier. Golfen i Sverige håller en väldigt hög nivå så det är tufft därute på touren och det gäller att träna och spela många tävlinger. Enligt vår pro på Fullerö och Linn´s tränare och coach, Roger Sundin, är Linn en stor talang som har en ljus framtid som golfare på hög nivå. Här kan ni läsa den intervju jag gjorde med Linn hösten 2016 där Linn pratar om sina framtidsmål.

http://www.fullerogk.se/index.php/site-club/club-news-archive/artiklar/80-golfclub/634-linn-forsmark-2016

Som vanligt önskar vi i klubben och styrelsen Linn lycka till i framtiden och vi följer henne med spänning.

 

Åke Westman

Vice ordförande Fullerö GK

 

 

Faktaruta Linn Forsmark

 

Tävlingar 2017

Skandia Tour Future omg 1                 Ångsö          5:a               76-82

Skandia Tour Future omg 3                 Kevinge       7:a               85-78-76

Cobra Puma Junior Challenge            Burvik          1:a                75-80

Alex Norén Junior Open                      Haninge      7:a                84-94

Skandia Tour Future omg 4                 Waxholm     2:a               78-72-71

Ranking

Västmanland                    18 år             1

Västmanland                    Flickor           3

Västmanland                    Damer           8

Sverige                             18 år             29

Sverige                              Flickor         138

Sverige                              Damer         232


Linn-seger i Cobra Puma Junior Challange JMI

Vår mest lovande Fullerö-junior Linn Forsmark vann måndagen den 10 juni tävlingen Cobra Puma Junior Challange JMI i flick-klassen som spelades på Burviks GK. Linn gick de två rundorna på 75(!!!) och 80 slag brutto och gjorde inte en enda dubbelbogie på hela dagen. Vi har pratat mycket om att hålla bollen i spel och idag lyckades det och då blir det vinst.

Även Edwin Perman från Fullerö GK var med i pojk-klassen. Han kom på 49:e plats av 71 deltagare med 84 och 81 slag brutto.

JMI står för Junior Masters Invitational och består av ett antal deltävlingar för juniorer på golfklubbar i Sverige och som avslutas med ett finalspel som kallas för JMI-finalen. Deltagarna i JMI-finalen erhåller en personlig inbjudan genom sin placering, vid någon av kvalificeringstävlingarna. Lycka till båda två i kommande tävlingar.

Styrelsen och Juniorkommittén Fullerö GK

Linn Forsmark blev sjua på Skandia 3 som spelades på Stockholms GK Kevingebanan första helgen i juli. Det var en 54-hålstävling med cut efter 36 som Linn klarade galant.

 

Golftjej 1 FotorGolftjej Västmanland på Fullerö

Den 2 juli gästades Fullerö av Sofia Ljungqvist och "golftjej Västmanland". Efter att ha varit på Köpings GK och Västerås GK var det dags för Fullerö GK att vara värd för denna fina satsning på tjejer inom Västmanlands Golfförbund.

Golftjejtraning Fotor

Golftjej chip FotorTjejerna träffas med Sofia – som är fostrad på Västerås GK och spelar en hel del på en undertour till Europatouren för damer – sex gånger under säsongen för att finslipa sina kunskaper och teknik.

Satsningen man gör är för att få fram nya golftalanger på tjejsidan, och om ni frågar oss, så ser det ljust ut.

Att få ha henne med oss på dessa träffar och mellan alla hennes resor är ett privilegium såklart. Tjejerna som var hos oss idag var från Köping, Ängsö, Frösåker och Västerås GK. Från Fullerö GK deltog Isabelle Bäckström och Elsa Lundstedt.

Man slås direkt av hur fin Fullerös anläggning är, och vilka träningsmöjligheter vi har. Det fina vädret gjorde det hela inte sämre.

Med detta tar vi inom JEK lite sommaruppehåll fram till 15 augusti då våra junior- och elitgrupper drar igång igen som vanligt.

Trevlig sommarönskar Patrik Lundstedt och Roger Sundin

Lyckad vecka för Golfskolan på Fullerö GK

Golfskolan 2017 FotorSkolan var tidigt på säsongen fullbokad, och 27 ungdomar var med under veckan efter midsommar. Innan såg vädret inget vidare ut, men efter en lite regnig måndag blev det strålande väder hela veckan.

Vår PRO Roger Sundin var väldigt nöjd efter veckan. Bra förberedelser och många ideella ledare gjorde att vi fick se barnen utvecklas på ett fint sätt.

Många är redan medlemmar i Fullerö GK och tränar i våra juniorgrupper, men vi har efter veckan fler till höstsäsongen, vilket känns jättekul.

Ungdomarna fick också stor hjälp av våra elitjuniorer, Linn Forsmark och Edvin Perman, under veckan. Det gäller att skapa förebilder, och dessa två föregår verkligen med gott exempel i alla lägen.

Fullerö GK vill tacka alla deltagande ungdomar, föräldrar och ledare för denna härliga vecka.
Tack även till krögaren Mammad som såg till att de fick energipåfyllning och bra mat.

Roger Sundin och Patrik Lundstedt, JEK

Länsseger – Linn Forsmark övertygade

V-juniorer FotorLänets juniorer mötte 6 maj Uppland på Arboga GK och vann med 7-3 – revansch från förra året. Banan passar väldigt bra för just matchspel då det finns många lite tricksiga hål där det inte bara är att dundra ut utslaget. Man måste vara rak från tee för att ha ett bra inspelsläge och detta lyckades Västmanlands junior bäst med.

Det spelades tio singelmatcher och lagen består av tre tjejer och sju grabbar. Undertecknad följde första matchen med Linn Forsmark som är vår mest lovande Fullerö-junior. Linn vann på 14:e green med 5/4 mot Alice Sylvén från Uppsala GK efter övertygande spel.    Bilden ovan: Hela VGDF-laget med tränare Roger Sundin längst ned till vänster.

I samma boll gick Cornelia Sjöberg, Fagersta GK, och där blev det lite mer spännande. Cornelia ledde med 1/0 inför 18:e hålet där båda slog fina utslag och Natalie Svensson från Uppsala GK slog ett perfekt inspel för en given birdie. Cornelia låg i greenkanten men sänkte putten från ca 6 meter och delade sista hålet på birdie och vann därmed matchen med 1/0.

Sista bollen hade tyvärr ett återbud så Peter Jarvis från Uppsala GK spelade två matcher i en och delade den ena mot Jonathan och vann den andra mot Martin. Även övriga Västmanlandsjuniorer gjorde väldigt bra ifrån sig och slutresultatet blev 7-3 till Västmanland.

Västmanland - Uppland

Linn Forsmark (Fullerö GK) - Alice Sylvén (Uppsala GK) 5/4
Cornelia Sjöberg (Fagersta GK) - Natalie Svensson (Uppsala GK) 1/0
Alexandra Berggren (Fagersta GK) - Ida Lihufvudh (Sigtuna GK) 4/5
Tim Jakobsson (Ängsö GK) - Jonas Haker (Roslagens GK) AS
Simon Garman (Arboga GK) - William Lithander (Roslagens GK) 3/1
Gustav Sjöberg (Fagersta GK) - William Lugnfors Asplund 5/3
Robin Bojar (Arboga GK) - Gustav Liljedahl Uppsala GK 4/3
Edwin Perman (Fullerö GK) - Antonio Björklund (Golf Uppsala GK) 1/0
Jonathan Toftebrandt (Ängsö GK) - Peter Jarvis (Uppsala GK) AS
Martin Stegberg (Västerås GK) - Peter Jarvis (Uppsala GK) 0/1

I det hela var det en lyckad dag på en trevlig golfklubb även om det blev lite kallt på slutet men junior brukar inte bry sig om detta utan kämpade på hela vägen in. Efter matchen kunde vi njuta av en god lunch så vi tackar Arboga GK för ett fint värdskap och kommer gärna tillbaka.

Åke Westman, Flygande VGDF-reporter

 

 
    
       
       
       
       
       
       
       
       
Junioraktuellt, uppdaterad: 2018-09-13 19:41:52