Juniortävlingar

Länsseger mot Uppland

Linn Forsmark övertygade

V-juniorer FotorLänets juniorer mötte 6 maj Uppland på Arboga GK och vann med 7-3 – revansch från förra året. Banan passar väldigt bra för just matchspel då det finns många lite tricksiga hål där det inte bara är att dundra ut utslaget. Man måste vara rak från tee för att ha ett bra inspelsläge och detta lyckades Västmanlands junior bäst med.

Det spelades tio singelmatcher och lagen består av tre tjejer och sju grabbar. Undertecknad följde första matchen med Linn Forsmark som är vår mest lovande Fullerö-junior. Linn vann på 14:e green med 5/4 mot Alice Sylvén från Uppsala GK efter övertygande spel.    Bilden ovan: Hela VGDF-laget med tränare Roger Sundin längst ned till vänster.

I samma boll gick Cornelia Sjöberg, Fagersta GK, och där blev det lite mer spännande. Cornelia ledde med 1/0 inför 18:e hålet där båda slog fina utslag och Natalie Svensson från Uppsala GK slog ett perfekt inspel för en given birdie. Cornelia låg i greenkanten men sänkte putten från ca 6 meter och delade sista hålet på birdie och vann därmed matchen med 1/0.

Sista bollen hade tyvärr ett återbud så Peter Jarvis från Uppsala GK spelade två matcher i en och delade den ena mot Jonathan och vann den andra mot Martin. Även övriga Västmanlandsjuniorer gjorde väldigt bra ifrån sig och slutresultatet blev 7-3 till Västmanland.

Västmanland - Uppland

Linn Forsmark (Fullerö GK) - Alice Sylvén (Uppsala GK) 5/4
Cornelia Sjöberg (Fagersta GK) - Natalie Svensson (Uppsala GK) 1/0
Alexandra Berggren (Fagersta GK) - Ida Lihufvudh (Sigtuna GK) 4/5
Tim Jakobsson (Ängsö GK) - Jonas Haker (Roslagens GK) AS
Simon Garman (Arboga GK) - William Lithander (Roslagens GK) 3/1
Gustav Sjöberg (Fagersta GK) - William Lugnfors Asplund 5/3
Robin Bojar (Arboga GK) - Gustav Liljedahl Uppsala GK 4/3
Edwin Perman (Fullerö GK) - Antonio Björklund (Golf Uppsala GK) 1/0
Jonathan Toftebrandt (Ängsö GK) - Peter Jarvis (Uppsala GK) AS
Martin Stegberg (Västerås GK) - Peter Jarvis (Uppsala GK) 0/1

I det hela var det en lyckad dag på en trevlig golfklubb även om det blev lite kallt på slutet men junior brukar inte bry sig om detta utan kämpade på hela vägen in. Efter matchen kunde vi njuta av en god lunch så vi tackar Arboga GK för ett fint värdskap och kommer gärna tillbaka.

Åke Westman, Flygande VGDF-reporter

Aktuella tävlingar för juniorer 2017.

DatumTävlingKlubbInformation

Juniortävlingar, uppdaterad: 2017-05-08 15:29:04