Patrik Hallonsten – Klubbchef

Min ambition är att både medlemmar och gäster ska känna att det alltid händer något nytt på klubben.

Den programförklaringen ger Patrik Hallonsten som i dagarna börjat sitt nya jobb som klubbchef på Fullerö Golfklubb. En klubb han känner väl sedan barnsben.

När Patrik – eller ”Patan” som de flesta känner honom som – gick i fjärde klass i Barkaröskolan beordrades hela skolan att plocka sten i grannskapet där det skulle byggas en golfbana. Året var 1988 och ett år senare stod Fullerö golfbana färdig.

Jag gick med i den nybildade klubben direkt och är idag förmodligen en av dem som varit med längst. Vi blev snabbt ett gäng på15-20 grabbar som varje dag träffades på banan för att tävla.

Patrik fick också andra sysslor på klubben, bl a som banarbetare där han under tre somrar hjälpte till att klippa greener.

Just tävlingsinstinkten och nya utmaningar är något som personifierar Patrik. Vid 17 års ålder blev han professionell golfspelare och spelade sju år på Svenska Golftouren och i Nordiska golfligan.

Proffskarriären avslutades vid 24 års ålder och i stället styrde Patrik kosan till grannlandet Norge, lockad av en av hans bästa vänner som jobbade på ett stort fjällhotell. Det blev starten på nästa karriär – kock.

Jag hade aldrig lagat mat, så jag fick börja i disken. Men det tog bara några veckor för att ta nästa steg in i köket och där avancerade jag ganska snabbt. Det än nog ganska typiskt för mig – ger jag mig in i något så ger jag järnet.

Två år blev det i Norge, sedan följde restaurangskola i Sverige och därefter jobb på olika restauranger i Västerås. 2010 var Patrik tillbaka på Fullerö Golfklubb. Nu som ny krögare på Fullerö Värdshus tillsammans med en kollega. De byggde upp den restaurang som finns idag och utöver att servera mat till hungriga golfare satsade man på cateringverksamhet till olika fester och bröllop.

Men efter två år klarade jag inte av att hela tiden se mina kompisar gå ut och spela golf medan jag själv var fast i köket.

I stället blev det ett par år som säljare på restauranggrossisten Martin & Servera innan Fullerömedlemmen Patrik Lundstedt lockade honom att komma till kontorsmöbelföretaget Exin där de båda senare blev ägare och kompanjoner. Det var för fem år sedan.

I våras började jag fundera över framtiden. Vad vill jag egentligen göra av mitt liv? En pratstund med en kompis i Norrtälje blev avgörande. Han hade precis sagt upp sig från sitt jobb för att bli klubbchef på en golfbana. Det var något som triggade igång mig. Jag tog kontakt med styrelsen på Fullerö GK och föreslog att även de nog skulle behöva en klubbchef. Och nu är jag här!

Det är bråda dagar på den nya arbetsplatsen. Många möten och mycket att sätta sig in i. Men det är definitivt inte något ”okänt vatten” för Patrik, som varit klubben trogen under alla år.

Jag vill bygga vidare på den fantastiska Fullerö-anda som finns. Det är en fin klubb där alla är lika mycket värda. Och just stoltheten att vara med i en sån klubb ska vi utveckla. När det gäller banan vill jag att det ska synas att det alltid händer något. Ständig förnyelse är viktig både för medlemmarna och greenfee-gäster. Jag tror också att mitt stora kontaktnät från tidigare jobb kan komma till nytta när det gäller att locka nya företag att bli samarbetspartner till klubben.

Sen återstår det att se om 41-årige Patrik också flyttar tillbaka till Barkarö med hustrun Elisabet och 4,5-åriga sonen Sixten. Det vore väl kanske inte så dumt om Sixten får nära till golfbanan när skoldagarna är slut.