Vad händer på klubben?

Ny uppdatering 20210218 Patrik Hallonsten

Röjning mistlar hål 17
Nu är arbetet klart för denna gång med röjningen av mistlar, denna gång på hål 17. När det blir för många mistlar i samma träd så kväver och skador dom trädet, därför var vi tvungna att gallra ur lite.

Renovering toaletterna i klubbhuset
Nu är arbetet i full gång med renovering av våra toaletter i klubbhuset, välbehövligt och det kommer bli jättefint.

Röjning av vass
Arbetet med att röja vass är i full gång. Så länge isen är stabil så går det att utföra detta. Målsättningen är att hinna röja allt.

Shopen
Här fylls det på succesivt, blir ett brett och bra sortiment till öppningen.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ny uppdatering 20210205 Patrik Hallonsten

Kullen mellan 1:an & 2:an
Kullens höjd när den är färdig kommer vara ca 3m hög. Den del som nu ligger där och är betydligt högre är toppjorden som skall spridas ut över kullen när allt är klart. Så det kommer INTE vara den toppen som nu ligger där. Målsättningen är att denna vinter ta oss fram till diket med kullen.

Tee 2
Höjden börjar ta sig. Färdig tee kommer ligga ca 4m högre än tidigare tee.

Köket/restaurangen
Nu ligger det nya golvet färdigt, jättefint.
Under kommande vecka kommer grundlig städning av köket utföras. Därefter kommer utrustningen flytta tillbaka in i köket som nu står ute i restaurangen. Under mars månad kommer det nya möbler till delen utanför shopen samt nya möbler till matsalen.

Damernas omklädningsrum
Målningen är klar. Nästa vecka påbörjas rivningen av våtutrymmen.

Vinterträningen
Träning har startat för juniorer. Tyvärr inte för vuxna, inväntar fortsatt ett ok från regeringen.

Skidspår
Spåren är förbättrade och minst sagt välbesökta.
Alla är självklart välkomna, men håll er gärna till spåren.

Ny uppdatering   20210129 Patrik Hallonsten

Damernas omklädningsrum

Vi har nu kommit igång med renoveringen. Vi börjar med ytskikten överallt förutom i våtutrymmen. Detta blir gjort av våra hjältar Stefan & Svante. Sen kommer auktoriserade firmor från ca v6 och gör resten. Kommer bli helrenoverat med nytt golv, väggar, utrustning & porslin m.m.

Tee 2

Arbetet är i full gång. Här har vi ett samarbete med Edströmska fordonsgymnasium. Från nästa vecka kommer det börja komma lastbilar med jord hit så vi kan börja bygga på höjden.

Köket restaurangen

Nytt golv kommer läggas under nästa vecka.

Medlemsfakturering

Från nästa vecka kommer ”vanlig” faktura ställas ut till medlemmar som inte har hanterat sina avgifter via MinGolf. Ca 40% av medlemmarna har hittills använt tjänsten via MinGolf, bra jobbat tycker vi. 😊

Kullen vid husbilsuppställningen

Blir förstorad för öka säkerheten.

Shopen

Nytt kassasystem är installerat och utrymmena har ökats för kommande produkter. En stor nysatsning som kommer bli kul att kliva in i.

Hej Golfvänner    20210121

Det är intressanta tider nu på Fullerö GK.
Många av er kanske tror att klubben ”sover” under vintern, men så är det definitivt inte.
Vissa saker har av olika anledningar blivit lite eftersatt i många år. Av den anledningen är det många projekt som har rullat igång denna vinter.
Sen har vi startat upp några nya projekt på banan som känns jättespännande och blir till ett lyft för klubben på många vis.
Nedan kommer en sammanfattning på projekt som både är avklarade, påbörjade samt kommer påbörjas.

Jordmassor
Klubben har etablerat ett långsiktigt samarbete med en Bygg & Anläggningsfirma i Västerås.
Detta ger oss möjlighet att förbättra & förändra landskapet på vår golfbana. Ur ekonomisk synvinkel är det ett positivt samarbete.
För tillfället så anläggs en vall mellan 1:an & 2:an, blir en fin inramning av hålen.

Ny väg samt ny tee på hål 2
En ny transport/promenadväg är anlagd mellan 1:an & 2:an. Det blir både en finare passage mellan hålen samt ökar säkerhetsrisken.
Nya tee på hål 2 kommer bli en riktigt ”häftig” tee. 4-5m hög. 30m lång & 10m bred som kommer rymma både tee 54 & tee 59. Blir ny vinkel som kommer ge hålet en hel ny känsla.

Övrigt nytt från banan
Vi har försökt att plantera om ett större antal träd på hål två.
Telestolparna på hål 8 är borta.
Björken till vänster på hål 7 kommer fällas.
Röjning av kullarna till vänster på hål 16, öka säkerhet och sikt. Detta görs för att till kommande säsong kommer spelet gå tillbaka till de ”gamla” utslagsplatserna som gör hålet till dog-leg.

Ny bollplockare på rangen
Klubben investerar i en ny bollplockare på rangen, en robot.
Den kommer sköta sig i stort sett helt själv. Att jämföra med en robotgräsklippare dock betydligt mycket större. Ur miljösynvinkel ett stort plus. Och självklart en underlättning för de eldsjälar som tidigare har plockat rangen varje kväll.

Damernas omklädningsrum
Här blir det en totalrenovering. Skicket är undermåligt och i stort behov av förbättring.

Klubbhuset/restaurangen
Vi lägger nytt golv inne i köket. Befintligt ej godkänt.
Det kommer nya möbler i både restaurangdelen samt i klubbhusdelen.
Bägge toaletterna får en renovering/ansiktslyftning.
Shopen är ombyggd för att ge mer plats till det nya sortimentet som kommer komma på plats. Klubben kommer kunna stoltsera med sina ”egna” kläder och även ha ett bredare sortiment över lag.

IT & kommunikation
Hemsidan uppdateras och får nytt utseende.
Ny telefonväxel, ny servermiljö och nytt kassasystem i shopen.
Det kommer även en ny funktion för bokning av uppställning av husbil/husvagn på vår hemsida.

Administrationen
Som många av er har märkt så implementerade vi funktionen att betala medlemsavgifter via MinGolf. Många har använt sig av detta. Till nästa säsong hoppas vi på ännu bättre uppslutning i detta. Klubben tjänar enormt med tid på denna funktion.
Vi hanterar samarbetspartners, som klubben stolt kan erkänna är många.

Patrik Hallonsten